Jókor jöttél


Az Istvándy Család

 

Mi a Kéknyelűben hiszünk...

A 3 hektár Kéknyelű ültetvénnyel rendelkező Istvándy pincészet jövőjét a Kéknyelű szőlőfajtában látja, amely az egész világon kizárólag a Badacsonyi borvidék dűlőin terem. Családunk kezdetektől közreműködött ennek a legendás magyar fajtának újjászületésében.

Istvándy Kék Korszak: Több mint 20 éve a Kéknyelű fajta mellett köteleztük el magunkat. Az egyedülálló Kéknyelű Pezsgőt 2012-ben először a világon mi hoztuk forgalomba és mutattuk be a nagyközönség számára. Szeretnénk felfedezni a Kéknyelű titkait, mellyel új távlatokat nyithatunk a borvidék számára.”

Számunkra a nagyság nem a volumenben, hanem a minőségben rejlik, és
meggyőződésünk, hogy értékeset és egyedülállót alkotni csak megalapozott,
elmélyített szaktudásra építve, nyitottsággal és kreativitással lehet. Ehhez a nemes és különleges Kéknyelűben találtuk meg a megfelelő alapanyagot. Szeretnénk felfedezni a Kéknyelű titkait, mellyel új távlatokat nyithatunk a borvidék számára.

 

A borkészítésen túl


A badacsonyi bor- és gasztrokultúra gazdagításához a borkészítés mellett más területeken is igyekszünk hozzájárulni (gasztronómia, saját mangalica termékek). Ami családunk tagjainak szerteágazó tevékenységeiben közös, az a badacsonyi vidék szeretete és a törekvés, hogy a kreatív, alkotó energiáinkkal mások számára élményt és örömet adjunk.